programa esquerra municipals 2011

Click here to load reader

Post on 14-Mar-2016

216 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Programa electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tortosa per a les eleccions municipals 2011.

TRANSCRIPT

 • avant TortosaJosep Moncls

 • avant Tortosa #JOSEP MONCLS

  www.josepmonclus.cat

  campus universitariSOM GENT DE PARAULA

 • Josep Moncls i BenetMetge i poltic

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #JOSEP MONCLSA primera hora del mat i des del finestral de casa miro Tortosa. La llum intenta saltar el Collde l'Alba. Encara la ciutat est fosca. El riu, negre i callat, no reflecteix res. El riu no centra laciutat millenria, la parteix. Jo voldria una ciutat centrada en el riu.

  Des del finestral de casa miro Tortosa, ara la llum posa dins el riu la Suda, el Palau, el Roseri el pont. Per no els veig posats en valor turstic. Jo voldria una Tortosa tamb turstica, onaquesta activitat geners importants recursos econmics per als meus conciutadans.

  Des del finestral de casa meva tanco els ulls i imagino la Tortosa que jo voldria, tots els seusbarris, tots els seus pobles. Una ciutat on hi hagi feina, on els seus habitants es noten felios,amb orgull de ciutat. Imagino aconseguir per a tots i totes un model de ciutat saludable. Tothom pensar i dir, i Josep, com ho fars aix?

  Us contesto: treballant i en equip. Fent propostes realistes que aporten solucions als problemes. Cal reactivar l'economia de la ciutat, cal potenciar la formaci de qualitat, l'atencia les persones, l'urbanisme per a la gent. En definitiva, voldria un model de ciutat saludable que faci ms fcil el dia a dia dels tortosines i tortosines.

 • 1. JOSEP MONCLS BENETMetge i poltic. Molt vinculat al teixit associatiuesportiu i del mn de la salut de la ciutat.Amant de l'esport i de la natura.

  2. ALCIA GAMUNDI VILProfessora de formaci professional. Fou presidentade les Federacions d'Associacions de Vens deTortosa i representant de l'Institut Catal de les Dones.

  3. EMILI NIETO ALCOVERLlicenciat en dret, cincies poltiques i de l'administraci i diplomat en infermeria. Compta ambuna amplia experincia en el mn de la gesti.

  4. MONTSERRAT ANDREU PONSDiplomada en treball social. Actualment treballa d'administrativa de la Generalitat.

  5. JORDI CABALL VALLSDiplomat en cincies econmiques i empresarials,mster en direcci financera i comptable. Molt vinculat a l'associacionisme juvenil de Campred.

  6. JOAN ANTONI PONS ALBALATLlicenciat en farmcia, mster en nutrici i salut iprofessor de cicles formatius i consultor a la UOC.

  7. JORDI ROIG VALLDEPREZEnginyer tcnic en informtica.Tcnic i dinamitzador del programa Punt mniaa Tortosa.

  8. CRISTINA GIRN CARRILLOLlicenciada en cincies poltiques i de l'administraci. Portaveu de les JERC de Tortosa.

  9. TERE VILL VALLSEmpresria d'hostaleria i administrativa, referent degesti de l'EAP Tortosa-1 Est del CAP del Temple.Membre de l'associaci Plat i Got.

  10. JOSEP PUJOL JOVTreballador de la construcci, cap de llista d'ERC al'EMD de Jess i molt vinculat al mn del futbol.Delegat de l'USOC a l'ajuntament.

  11. ROBERT VERGE MONCLSEnginyer tcnic en informtica.Administrador de sistemes de la unitat d'informtica de l'Hospital Verge de la Cinta

  12. ROSA CHORTO PINOXofer d'autobs de Tortosa i vena de Campred.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #EQUIP

 • 13. RICARD GONZLEZ CASTELLDiplomat en logopdia i professor a l'Institut deSecundria de l'Ebre.

  14. SALOM ORTIZ CARLESEmpresria d'hosteleria i cap de llista d'ERC a l'EMDde Btem.

  15. IOLANDA ARAGONS CIDDiplomada en magisteri i treballa d'administrativa al'atenci primria.

  16. ALBA AIXENDRI ANDREUDiplomada en fisioterpia i empresria.

  17. LLUIS ALGUER ORTEGACap de torn a la indstria qumica. Administrador i ideleg de meteotortosa.cat

  18. LLCIA CURTO DE LA VEGAAuxiliar d'Infermeria i cuinera de l'escola Daniel Mangran de Jess.

  19. ISMAEL EIXARCH QUERALTLlicenciat en psicologia i director dels serveis socialsde l'ajuntament de Tortosa. Director del Centre ObertSant Francesc.

  20. ROBERT TAJADA MELICHMecnic, vinculat al mn de la msica tradicionali ve de Campred.

  21. PAU MIRET HUCMetge jubilat i fou director mdic de l'Hospital Vergede la Cinta i president de l'Acadmia de CinciesMdiques.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #EQUIP

 • 22. MARC PUIGDOMNECH RAMILlicenciat en cincies poltiques i de l'administraci.Mster en funci directiva. Ha treballat en diversesinstitucions locals catalanes.

  23. CINTA CURTO DE LA VEGAAdministrativa i vena de Jess.

  24. JOAN LLOP BOSCHZelador de l'Hospital Verge de la Cinta. Fundador i president del Cine Frum Objectiu.Fou dinamintzador cultural a l'ajuntament de Tortosa.

  25. M DOLORS PEDROLA ALONSOAdministrativa, actualment a l'atur.

  26. JOSEP MARIA VIAS PRATSPags i ve de Btem.

  27. JORDI BALART MARTTcnic informtic i entrenador de futbol base.

  28. MARIA JESS VIA ARIOEmpresria d'una gestoria i vena de Jess.

  29. JOSEP MARRO BORRTreballador d'una benzinera del barri de Ferreries.

  30. CARLES CURTO HERRANPastisser, bomboner i cuiner. Treballador d'hosteleria.

  31. MARIA JOSEP ARASA FAVMetgessa de medicina de famlia i medicina internaal CAP del Temple.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #EQUIP

 • #Ms Treball i Ocupaci: Atraurem inversions productives a la ciutat. Fomentarem la construcci d'una plataforma logstica connectada al polgon Catalunya Sud.#Ms Treball i Ocupaci: Impulsarem el vver d'empreses i continuarem donant suporta la gent emprenedora, amb la simplificaci i agilitat en els trmits.#Ms Treball i Ocupaci: Treballarem amb el sector comercial per impulsar la ciutat com a pol d'atracci territorial. Continuarem impulsant totes les fires.#Ms Treball i Ocupaci: Liderarem la implantaci d'un centre de transferncia tecnolgicai d'innovaci de la indstria agroalimentria.#Ms Treball i Ocupaci: Impulsarem el "mercat de la pagesia" i d'alimentaci artesanal,com un element per a la promoci del producte de proximitat.

  #Ms Treball i Ocupaci: Atraurem congressos sectorials (mdics, jurdics...) aprofitant el pavell firal i l'auditori Felip Pedrell.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #PROGRAMA

 • #Ms Treball i Ocupaci: Apostem pel turisme de la identitat per atraure visitants durant tot l'any. Potenciarem Tortosa com a Ciutat del Renaixement, recuperarem el Museu i millorarem els acords per a l'aprofitament turstic de la Catedral i els Reials Collegis.#Per una educaci de qualitat: Completarem el nou Campus de Remolins. Aquest 2011 ja tindrem ms de 1000 estudiants a Tortosa. Caldr ampliar progressivament l'oferta de postgraus, msters, doctorats i noves titulacions d'acord amb la URV (Canvi climtic, Fisioterpia i Terpia ocupacional...).#Per una educaci de qualitat: Potenciarem la formaci professional, adaptant-la a la demanda de les empreses i promovent convenis de prctiques.

  #Per una educaci de qualitat: Reclamarem al departament d'Ensenyament les inversionsnecessries en equipaments educatius, comenant per la nova escola a la Raval de la Llet i el tercer institut. #Per una educaci de qualitat: Impulsarem la construcci de tres escoles bressol pbliquesmunicipals.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #PROGRAMA

 • #Millors serveis pblics: Millorarem i incrementarem l'equipament per a infants en parcs i zones verdes, dotant-los d'elements segurs. Senyalitzarem ms circuits urbans per a l'activitat fsica, aprofitant els parcs existents.#Millors serveis pblics: Treballarem per una ciutat cvica: neteja de la via pblica, restituci del mobiliari urb degradat, evitar la contaminaci acstica i el vandalisme. Millorarem l'eficcia de la policia de proximitat, perqu entenem la seguretat com un dret ciutad i un deure dels poders pblics.#Millors serveis pblics: Consensuarem les activitats festives amb les entitats i associacions culturals i venals, donant-los capacitat de decisi i fent-les corresponsables enl'organitzaci de les festes. Promourem la participaci de la joventut per a definir part de lesactivitats en les festes de la ciutat.#Millors serveis pblics: Augmentarem l'oferta de places de residncia per a la gent gran, tant pbliques com concertades, en collaboraci amb l'Institut Catal d'Assistncia i Serveis Socials.#Millors serveis pblics: Incrementarem les places del centre sociosanitari de l'Hospital deJess.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #PROGRAMA

 • #Som gent com tu: Centrarem el municipi en lo riu: impulsant la construcci del tercer pont,i una passarella aprofitant la pilastra de l'antic pont de la Cinta. Eixamplarem les voreres del pont de l'Estat, i del tram de la vora del riu entre la plaa Paiolet i la futura plaa enfront la Catedral.#Som gent com tu: Potenciarem l'aprofitament ldic i paisatgstic del riu, connectant elsespais verds existents i afegint-ne un a la platja fluvial de la Xiquina.#Som gent com tu: Evitarem el creixement innecessari de l'espai urb, prioritzant la rehabilitaci. Continuarem el procs de millora del nucli histric adequant-ne l'urbanisme.#Som gent com tu: Impulsarem un pla de millora de vials i voreres, especialment en aquellstrams on resulten ms perilloses per als vianants pel seu estat i/o per la proximitat als vehicles.#Som gent com tu: Promourem l'augment de les zones de preferncia de vianants, els aparcaments dissuasius i la millor connexi del bus urb.#Som gent com tu: Construirem i promourem el consell municipal de dones per vetllar pelcompliment del pla de poltica de dones.

  www.josepmonclus.cat

  avant Tortosa #PROGRAMA

 • Construirem una llar d'infants i un nou dispensari mdic.

  Promourem el turisme vinculat a la marca Campred templer i elements patrimonials.Consolidarem la Fira al carrer, en collaboraci amb els comerciants i lesentitats.

  Crearem una nova zona d'aparcament.

  Millorarem la illuminaci i els vorals.Potenciarem la Fira de l'Oli.

  Crearem un casal per a jubilats i recuparem l'edifici de la Masada.Potenciarem la Fira de la Cleme