programa electoral municipals 2015

Click here to load reader

Post on 22-Jul-2016

213 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • Estimats vens i venes, sc en Xavi Ortega i em presento a lalcaldia a les properes eleccions del 24 de maig pel PSC de Caldes de Montbui. Sc un calder ms, dels que ha nascut i viscut sempre a Caldes i actualment ve del Barri del Bugarai. I amb el recolzament dun equip renovat, jove i ple denergia vol treballar per fer de Caldes un poble ms social, progressista i desquerres.

  La nostra prioritat sn i seran sempre les persones i el seu benestar social. Per aix el nostre programa t a la gent com a eix principal en totes les seves rees. Un programa fet i pensat entre tots, i en el que han participat en la seva elaboraci entitats i ciutadans de la nostra vila.

  Crec en la poltica municipal, en la feina del dia a dia i en el contacte directe amb la gent. La proximitat s la millor eina per a conixer les inquietuds i necessitats de les persones i per aix vull portar-la fins a lajuntament. Fent de ladministraci pblica una eina a labast de les persones i que treballi ms que mai per a les persones.

  En aquesta aventura compto amb un equip que combina lexperincia amb la renovaci, que busca la creativitat com a recurs davant lactual situaci econmica, on gent de tot tipus dmbits treballen plegats per millorar el nostre poble.

  Per aix volem presentar-te les nostres propostes pels propers quatre anys i volem comptar amb tu per a fer entre tots, Caldes un poble millor per a tots els calderins i calderines.

  FORMACI

  1. Millorar i ampliar loferta de formaci ocupacional. Assessoraments i seguiments ms personalitzats, a travs ditineraris personals dinserci. En lmbit curricular de la Formaci Professional, adequar loferta a les necessitats de les empreses del territori.

  2. Mancomunar amb Ajuntaments vens experincies i activitats formatives. Per optimitzar recursos.

  3. Consolidar els espais de relaci entre les empreses i lAjuntament. Per conixer millor els perfils laborals que busquen aquestes ltimes i reorientar loferta pblica de formaci. Treballar per aconseguir que el mxim dempreses del municipi collaborin amb la realitzaci de practiques dels alumnes dels cicles formatius de lInstitut

  4. Promoure nous Plans dOcupaci locals. Que permetin proporcionar feina a gent aturada. Especialment aquells sectors de risc com els aturats de llarga durada o els joves.

  AUTOEMPRESA I OCUPACI

  5. Crear i posar en funcionament el Consell Ciutad per al foment de lactivitat econmica i la creaci docupaci. rgan consultiu integrat per tots aquells collectius coneixedors de primera m de la realitat econmica de la Vila per ajudar a detectar els problemes i mancances de Caldes i proposar mesures per fer-los-hi front.

  6. Potenciar el Centre dIniciatives Empresarials en un veritable Centre dAtracci de Talent. Aposta en ferm per la innovaci i la transferncia tecnolgica, i la cerca de collaboracions amb daltres instituts de recerca com lIRTA.

  2

 • 7. Incrementar la collaboraci entre el sector pblic empresa per crear i mantenir lactivitat econmica. Finestreta nica; informaci gil i clara; revisar el sistema fiscal municipal, convenis de collaboraci.

  8. Cercar poltiques daliances amb els agents socials i econmics. Fomentar les xarxes i els eixos econmics entre els diferents municipis de la comarca buscant sinrgies i sumant esforos

  COMER

  9. Elaborar un Pla de Suport al Comer Local. Collaboraci amb la Uni de Comerciants, que permeti promoure, incentivar i dinamitzar el comer, lexistent i el nou, donant ms i millors eines de millora i formaci, compliment dels horaris comercials. Fomentar ls de les noves tecnologies, etc.

  10. Facilitar la installaci de comeros. Finestreta nica per agilitzar els trmits i les gestions dels comerciants o nous emprenedors comercials, Inventari online de locals comercials buits per facilitar-ne la reobertura, Orientar i assessorar als joves emprenedors creatius en lobertura dels seus comeros.

  11. Realitzar actuacions de millora de lespai pblic. Senyalitzaci, illuminaci, eliminaci de barreres arquitectniques, refor de la seguretat, per tal de facilitar laccs i la mobilitat del visitant i fer ms atractives i accessibles totes les zones comercials.

  12. Reforar la collaboraci amb lUni de Comerciants en lorganitzaci de campanyes de promoci comercial. Apostar pel comer de proximitat, dexcellncia, de qualitat.

  13. Potenciar el mercat de proximitat. Vetllar per la qualitat del nostre mercat setmanal, apostant pels productes autctons, ecolgics i diferencials.

  14. Creaci de la marca Caldes amb la finalitat de potenciar la venda de productes locals.

  TURISME

  15. Potenciar les fires actuals. Promoure noves temtiques per incrementar loferta firal (salut, benestar, cultura popular, etc.).

  16. Reforar el lideratge de Caldes en la promoci turstica de les viles termals. Posicionar-la en el mercat dalt nivell a travs daliances estratgiques.

  17. Reforar lligams amb les entitats i organismes que organitzen activitats culturals i ldiques. Per tal de donar un valor afegit a les activitats, rutes i itineraris turstics que ja estan en marxa, promocionant i ressaltant els elements histrics, culturals, gastronmics de Caldes i del seu entorn

  18. Millorar loferta turstica amb una varietat de diferents tipologies de paquets. Adreats a tots els sectors de poblaci (escoles, gent gran, famlies, empreses,) en funci del motiu de la seva visita (negocis, turisme, salut, cultura, esport, etc.)

  19. Elaborar un catleg amb tots els itineraris culturals calderins. Posar en valor els nostres principals actius culturals i musestics. Recuperar i potenciar Mas Manolo. Millorar la senyalitzaci daquests itineraris

  20. Promoure rutes a lentorn natural i relacionades amb el coneixement del medi.

  SERVEIS SOCIALS

  21. Creaci dun Pla dEmergncia Social. Per garantir la resposta a les urgncies socials. Treballar de forma coordinada amb les entitats socials per poder afrontar les situacions de risc dexclusi social derivades de la crisi econmica

  3

 • 22. Millorar els processos dinformaci i orientaci a la ciutadania. Sobre els recursos, prestacions econmiques i serveis pblics disponibles per atendre les seves necessitats.

  23. Fomentar una atenci i seguiment personalitzat i integral. En especial a les persones amb vulnerabilitat, dependncia o discapacitat

  24. Complir les rtios que la Llei de Serveis Socials del Parlament de Catalunya. I aix garantir el seu carcter polivalent, comunitari i preventiu

  25. Facilitar ls de serveis residencials destada limitada per a aquelles famlies que ho necessitin. Programes RESPIR.

  26. Treballar especialment en poltiques de protecci dels infants i joves. Crear serveis de suport a les seves necessitats ms bsiques, i facilitar laccs a activitats amb beques a les famlies ms necessitades.

  27. Impulsar mesures de suport a la integraci de les persones amb discapacitat . Potenciant la seva autonomia personal funcional i laboral, i reforant les poltiques de supressi de barreres arquitectniques.

  28. Potenciar els recursos i el suport a les dones vctimes de violncia masclista. Assessorament, recolzament i protecci.

  EDUCACI

  29. Elaborar un projecte educatiu global de poble amb participaci ciutadana. Definir un full de ruta entre lAjuntament, pares i mares i comunitat educativa. Incloure en aquest projecte educatiu global, de manera coordinada i consensuada, el Pla Educatiu dEntorn com a instrument per donar resposta integrada i comunitria a les necessitats educatives del nostre poble. Escoles obertes.

  30. Potenciar i dinamitzar el Consell Escolar Municipal. Dotar-lo del protagonisme que li

  correspon en la construcci del projecte educatiu de vila.

  31. Millorar els recursos afectats en el transport escolar. Vies daccs aparcaments i seguretat.

  32. Habilitar un programa integral i conjunt de manteniment i millora dedificis i equipaments educatius. Optimitzar les inversions i despeses destinades a educaci.

  33. Assumir com a inversions municipals les necessitats urgents densenyament. Millorar les inversions realitzades per lajuntament, promoure projectes de formaci en idiomes, ms i millor gesti dajuts en lassignaci de beques de material.

  34. Impulsar lescola dadults com a escola dadults de la Generalitat. Dotarem lescola dadults de ms i millor oferta formativa.

  GENT GRAN

  35. Reforar els serveis datenci domiciliria. Crear convenis amb entitats locals que facin la mateixa funci.

  36. Potenciar el servei de Teleassistncia

  37. Elaborar un Catleg amb informaci completa sobre la oferta municipal per a la gent gran. Perqu coneguin el conjunt de serveis al que tenen dret i quina administraci el presta. A dems tamb incloure els equipaments i entitats que presten activitats per a ells.

  38. Ampliar les actuacions destinades a la promoci de lenvelliment actiu.

  39. Suprimir les barreres arquitectniques dels espais pblics

  4

 • 39. Suprimir les barreres arquitectniques dels espais pblics

  40. Promoure el voluntariat entre la gent gran i el foment dactivitats esportives per a majors de 65 anys. Fomentant les activitats dexercici fsic, culturals, formatives i ls de noves tecnologies. Estudiar la integraci dequipaments dexercici per a la gent gran en parcs de Caldes.

  JOVENTUT

  41. Facilitar la transici entre lescola i el treball. Adequant leducaci a les necessitat del mercat de treball, generant un vincle slid entre el mn laboral i leducatiu.

  42. Creaci de la Fira Futur per a ajudar a lelecci destudis i conixer el mn laboral ms a prop. Crear una fira on les empreses puguin mostrar les feines que realitzen els seus treballadors, quins perfils busquen i les seves bacants. Convidar centres educatius a mostrar la seva oferta educativa. Vinculant en una mateixa fira el mn laboral i leducatiu. Esdeveniment que trencaria la prime