programa electoral d'erc de blanes. eleccions municipals 2015

Click here to load reader

Post on 22-Jul-2016

219 views

Category:

Documents

3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  #NOUPASNOU BLANES

  FEM-LO!!

 • TAULA DE CONTINGUT

  PREMBUL............................................................................................................... 30.

  PROMOCI ECONMICA.................................................................................. 41. Turisme1.1. Comer1.2. Ocupaci1.3. Administraci local1.4. . Societat de la Informaci 1.5

  COHESI SOCIAL I CIUTADANIA.............................................................. 72. Cohesi social 2.1 Educaci 2.1.1 Cultura 2.1.2 Salut 2.1.3 Acci Social 2.1.4 Immigraci 2.1.5 Esport2.1.6 Poltica lingstica2.1.7 Justcia2.1.8 Ciutadania2.2 Gent Gran 2.2.1 Cooperaci 2.2.2 Participaci 2.2.3 Joventut2.2.4

  ESPAI CVIC, CONVIVNCIA I HABITABILITAT.............................. 113. Sostenibilitat 3.1 Urbanisme 3.2 Habitatge 3.3 Mobilitat3.4 Seguretat3.5

 • PREMBUL

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  CANDIDATS

  Albert Sanz

  Pau Pallars

  Mertxe Panzano

  Manel Aguilar

  Slvia Bartolom

  Josep Calatayud

  Rosa M Brunet

  Olga Lpez

  Mart Pubill

  Toms Romero

  Ramon Muoz

  Josep M Garcia

  Siscu Giralt

  Rafael Gracia

  Assumpta Pla

  Albert Alum

  Anna Antiolo

  Bibiana Isem

  Josep Cabana

  Xavier Lluna

  Dolors Navarro ngel Canosa

  Juanjo Glvez

  Anna Torrent

  Nria Bah

  Ral Fighetti

  Conxita Bold

  Antonia Carlos

  0. PREMBUL

  Comproms de la candidatura d'ERC a Blanes que concorre a les eleccions municipals del 24 de maig 2015La candidatura d'ERC del municipi de Blanes s conscient del repte polticament transcendent que viu el pas arran del procs per constituir un nou Estat indepen-dent per a Catalunya. Tamb s sabedora del paper especialment important que hi tenen els municipis, aix com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat suport al procs. Per aix, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

  Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesi o continutat del nostre 1.ajuntament a l'Associaci de Municipis per la Independncia (AMI) i a tenir-hi un paper.

  Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer 2.que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin, les forces que incloguin el full de ruta cap a la constituci d'un Estat independent en et seu programa.

  Assumir que, cas que les eleccions plebiscitries del 27 de setembre con-3.gurin una majoria independentista al Parlament de Catalunya, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposici del govern del pas per tot el que consideri oport en la gesti de la constituci de l'Estat catal, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

  Proposar que l'alcalde o alcaldessa, com a mxima autoritat i representant 4.legtim de tots els vens/es del municipi, participi a l'Assemblea de Crrecs Electes que es constituir per donar suport al procs d'emancipaci nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governaci de Catalunya, donant aix continutat al procs i garantint-ne la mxima legitimitat democrtica institucional.

  Signat a Blanes, el dia 20 d'abril de 2015

  NGEL CANOSA FERNNDEZ, Cap de

  llista i candidat a l'alcaldia, en representa-

  ci de la candidatura formada tamb per:

  2.- ALBERT SANZ GONZLEZ

  3.- OLGA LPEZ COLOMER

  4.- ASSUMPTA PLA ALBERT

  5.- JUAN JOS GLVEZ RECIO

  6.- PAU PALLARS RED

  7.- MART PUBILL FERRER

  8.- ALBERT ALUM BOU

  9.- ANNA TORRENT ESGLEAS

  10.- MERTXE PANZANO PUJADAS

  11.- TOMS ROMERO SNCHEZ

  12.- ANNA ANTIOLO I FOSSAS

  13.- NRIA BAH SASTRE

  14.- MANEL AGUILAR CANO

  15.- RAMON MUOZ COTRINA

  16.- RAL ANDRS FIGHETTI

  17.- BIBIANA ISERN BUSQUETS

  18.- SLVIA BARTOLOM GOTERRIS

  19.- JOSEP MARIA GARCIA PREZ

  20.- JOSEP CABANA VERDAGUER

  21.- CONXITA BOLD SOLER

  Suplents

  S1.- JOSEP VICEN CALATAYUD CUENCA

  S2.- FRANCESC GIRALT SOL

  S3- XAVIER LLUNA FERRER

  S4.- ANTONIA CARLOS MAS

  S5.- ROSA MARIA BRUNET CLOPS

  S6.- RAFAEL GRACIA I ARNO

  S7.- DOLORS NAVARRO ESTOL

  Pgina 3 de 12

 • PROMOCI ECONMICA

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  1. PROMOCI ECONMICA

  1.1_TURISMEUn cop revisada la realitat d'aquest sector, observem que cal:

  1. Fer un Pla d'Acci per a la promoci turstica integral de Blanes amb la participaci dels representants legtims del sector. El turisme ha de ser un eix bsic per aconseguir moltes millores per a la nostra ciutat. Hem de denir conjuntament, un model de turisme familiar, equilibrat i sostenible. Per aix, incentivarem que els agents implicats en el sector potencin l'actual oferta hotelera i de restauraci, implementarem les rutes turstiques alternatives, explorarem les opcions de millora en el turisme ecolgic i cultural. Hem d'aprotar el que ara tenim per poder fer de Blanes un dest preferent per al sector turstic: la ciutat esportiva, els jardins botnics, la gent i la seva histria, la gastronomia, el port, les platges i espais naturals, els artistes i la seva obra. Per exemple, esmerar esforos per assolir la millor consideraci per a Blanes com a ciutat de turisme esportiu; o b, obrir lnies d'oferta turstica a ms de les que ja s'indiquen: Inserso o turisme d'hivern, turisme de singles.

  2. Aprofundir en la coherncia i la planicaci dels diversos esdeveniments locals (mercats, res, festes, mostres) per generar ms turisme de proximitat i facilitar que el sector pugui crear paquets turstics que incloguin allotjament, restauraci i accs a equipaments culturals i esdeveniments. s en aquest sentit que cal implicar el sector privat per generar oferta fora de temporada. S'ha de desenvolupar un marc de collaboraci amb l'Associaci d'Hosteleria, per tal de donar allotjament als participants d'actes culturals, esportius, etc, en qualsevol poca de l'any. Dissenyar conjuntament amb el sector una programaci anual d'activitats que facin atractiu visitar Blanes, perfeccionant les que ja existeixen i incrementant l'oferta des d'una ptica qualitativa, tamb ens permetr una descentralitzaci d'alguns esdeveniments cap a barris que normalment queden allunyats d'aquests esdeveniment, de manera que el turisme pot fer atractiu visitar tot Blanes.

  3. Recuperar antics traats de camins i obrir noves rutes: insistir amb determinaci a buscar estratgies realistes per a la recuperaci dels camins de ronda

  a curt o mitj termini, obrir noves vies verdes i explotar les que ja estan establertes per oferir alternatives al desenvolupament turstic: turisme en clau verda. Reivindicar, en denitiva, a travs d'un pla de dinamitzaci, la idea de Blanes com un espai d'atractiu natural.

  4. Estudiar ms opcions de rutes turstiques literries o histriques que incrementin l'oferta actual. Per exemple: rutes de l'arquitectura dels "americanos".

  5. Incidir en la millora de l'oferta de turisme esportiu. En aquest sentit, caldr potenciar el circuit BTT al llarg del territori, al voltant de la Ciutat Esportiva i integrat tamb al recinte de la mateixa Ciutat Esportiva que serveixi alhora per donar sentit a l's turstic de les zones naturals com la Riba del Tordera o el Vilar.

  6. Utilitzar les noves tecnologies per a la promoci del turisme (web amb bon posicionament als cercadors, app, etc.). Crear una ocina de turisme virtual. Potenciar l'ocina de turisme com a primer punt de trobada del turisme amb el municipi.

  7. Fer ecients els recursos que Turisme de Catalunya disposa per vendre destinacions i ajudar a la seva comercialitzaci. Cal la implicaci del municipi i dels empresaris, amb estructures i ofertes, amb projectes concrets que mostrin que Blanes t un model turstic i una personalitat propis.

  Denir un projecte d'harmonitzaci i de reforma integral de tot el passeig 8.martim, des del Port ns als cmpings dels Pins. Volem que Blanes digui la seva al respecte, tot i que les competncies les tingui, encara avui, l'Estat Espanyol.

  Explorar l's de la Ciutat Esportiva com a seu de celebracions 9. d'esdeveniments musicals, res i congressos temtics. L'Ajuntament hauria de promocionar aquest espai per a aquesta mena d's entre el sector implicat; fer-ne difusi i promoci com a recurs turstic ms enll de ser una excellent destinaci de Turisme Esportiu. Per a aquest , i de manera prvia, haurem de valorar la capacitat de creixement de l'actual sistema d'explotaci per tal de mantenir-lo o b caldr generar un sistema alternatiu municipal o mixt.

  Pgina 4 de 12

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  Donar suport a noves iniciatives d'entitats i associacions de Blanes en 10. funci de la qualitat dels projectes i donar facilitats als esdeveniments que entitats i/o associacions de Blanes ja duen a terme.

  Entendre l'oci nocturn com a part de l'oferta de Blanes. Cal buscar un 11. equilibri d'aquesta realitat amb les exigncies lgiques del dret al descans i d'un model de turisme familiar. Tanmateix el dret de la ciutadania a gaudir tamb de la nit no ha de s