presentació textura

Click here to load reader

Post on 11-Jul-2015

493 views

Category:

Education

2 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Presentacin de PowerPoint

LA TEXTURA

La textura s l'aspecte que presenta la superfcie de les coses i que percebem amb dos dels nostres sentits, la vista i el tacte

Textures tctils i textures visualsLes textures visuals sn les que s'apercebeixen noms amb la vista, s a dir, sn bidimensionals (no tenen relleu)

Textures tctils i textures visualsLes textures tctils sn les que s'apercebeixen amb la vista i amb el tacte, s a dir, sn tridimensionals

Textures de forma irregular i textures de forma regularDe forma irregular (orgnica):lestructura dels elements que configuren la textura sembla no seguir cap ordre. Sembla que estan disposats duna forma casual.

Textures de forma irregular i textures de forma regularDe forma regular (geomtrica): lestructura dels elements que configuren la textura sn geomtrics i sordenen seguint un ordre preestablert.

Textures naturals i textures artificialsNaturals: sn les que trobem directament a la natura.

Textures naturals i textures artificialsArtificials: sn les que han estat elaborades per lsser hum.

Lexpressivitat de les textures

Meret Oppenheim, Tassa, plat i cullera de pell, 1936Chema Madoz

http://websoulz.com/30-amazing-metallic-textures-to-satisfy-your-hunger-for-inspiration/

Lexpressivitat de les textures

Antoni Tpies. Petita matria vermella 1977

Jckson Pollock

Lucio FontanaElaboraci de texturesTextures tctils

Enganxant material diversos damunt d'una superfcie, ja sigui seguint un ordre, o de forma casual. Els material poden ser de procedncies ben diferents: papers, cartrons, sorra, escuradents, fulles, cot, roba, cordills, filferros, plstics, serradures, fragment de tela metllica, bena...Manipulant materials tridimensionals (paper cartr o altres) per convertir-los en tridimensionals arrugant-los, ratllant-los, enrotllant-los, fent incisions, punxant-los...A partir de tota mena de materials tridimensionals: fang, escaiola, fustes, pedres, plstics, i altres materials de rebuig.

Elaboraci de texturesTextures visuals

Per reproducci de textures que ja existeixen (si les originals sn prou macades):

Imatges procedents d aulafacil.com i http://www.thecraftycrow.netFregant amb un llapis o amb una cera damunt un paper llis situat sobre una superfcie de textura molt marcada: frottageImpregnant de pintura o tinta la superfcie d'un objecte (un tros d'escora d'arbre, una fulla, un teixit... ) i fent-lo servir de tamp.

Utilitzant fintes, raspalls, forquilles i altres per deixar marques diverses.Elaboraci de texturesTextures visuals

Esquitxant una superfcie amb pintura, ja sigui seguint un ordre, ja sigui de forma casualTraant punt, lnies, pinzellades, etc., amb posicions i direccions diferents. Intentant reproduir l'efecte visual de textures existents, o inventant-ne de noves.Imatge procedent d aulafacil.com

Elaboraci de textures