el guió gràfic o storyboard

of 28/28

Post on 12-Jul-2015

89 views

Category:

Education

6 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

El Guin Grfico o Storyboard

El Gui Grfic o Storyboard

EL GUI GRFIC - STORYBOARDLstoryboard representa una histria que volem presentar, t carcter no lineal; s a dir, s interactiu, daquesta manera el productor pot escollir desenvolpar els elements de la histria en lordre que cregui convenient.

STORYBOARDEl Storyboard no t la funci de donar detalls sobre la producci, senfoca en las escenes que necessiten un refors visual per a ser enteses per tots (productors i espectadors). Pot convinar de manera interactiva text, fotografies , audio i video plasmant-los en dibuixos fets en cl.lules.

No s un treball artstic, s un esbs; una guia en blanco i negro, sempre shan de fer canvis, es comena amb dibuix esbs i a llpis, desprs es repinten a tinta.

STORYBOARDEl que fa es ajudar a precisar els punts principals de la histria, identifica els recursos (el tiemps, l equip, lajuda), completa la histria, o la modifica par a adaptar-se als recursos.

Abans de comenar preguntem-nos :

La nostra histria necessita grfics? s a dir tinc escenes que las cmeres no poden mostrar, como les cllules humanes o l'interior d'un tom.

Necessita un mapa? si la histria requereix donar-li a lespectador el cam par a ubicar llocs.Una referncia? Pot ser temps o lloc, en aquest cas cal descriure mitjanant subttols els detalls.

STORYBOARDDISPOSICIO DE LSTORYBOARDNo hi ha un estndar de quadres per pliego, per existeix la tendncia a dibuixar 16 escenes per pliego i que representa aproximadament un minut de producci.

Un pliego (de paper o cartolina) s de 40cms. x 60cms est dividit en 4 files i 4 columnes, la seva interpretaci es idntica a les cmic, de dalt a baix i desquerra a dreta.TCNIQUES PER A REALITZAR UN STORYBOARD:s necessari un coneixement mnim per poder parlar un mateix idioma, entre director, actors, productors i tcnics.

Cal saber com esbossar la idea en un storyboard mitjanant els punts de fuga, tipus de pla, angle i moviment que requereix la cmera per a poder realitzar determinada escena.

PUNTS DE FUGA: Un punt de fuga, s lloc geomtric en el qual las projeccions respecte al plano, convergeixen. s un punt situat en l'infinit. Queda definit mitjanant la intersecci entre el pla de projecci i un raig amb la seva direcci traada des de l'origen. Per a lStoryboard s'usen tres classes:

Quadre amb un punt de fuga oPerspectiva frontal Amb un sol punt central de fuga sobre el dibuix .Con un solo punto central de fuga sobre el dibuix. Es veu quan una de les cares dun cub es parallela al pla de projecci

Quadre amb punts de fuga oPerspectiva obliqua Amb dos punts de fuga. Es veu quan el cub s parcialment de costat i noms un eix s parallel al pla de projecci.

Quadro amb tres punts de fuga o Perspectiva area Amb tres punts de fuga. Es veu quan el cub s parcialment de costat i a ms bolcat. Ninguna direcci del cub s parallela al pla de projecci.

Com dibuixar la figura humanaComencem per les proporcions. De promig, la figura humana t vuit caps d'alada

El punt mig de lalada es troba en la plvis. Els colzes aproximadament en la cintura i els braos penjant fins la part superior de la cuixa

Com dibuixar la figura humanaPel que fa a amplades, les dones tenen un triangle dample dos caps i per lhome de dos, unint-se tots dos en el vrtex a lalada de la pelvis.

Com dibuixar la figura humanaQuan tenim un pla mig dividim el grfic en tres caps de longitud, la el primer s una ellipse (cap), el segon arriba als pits i el tercer s a l'alada dels colzes. El bra mesura 2 amb 3/4 de caps, des de l'espatlla fins el canell. La lnia del melic coincideix amb el colzeLa ma mesura 3/4 de caps. Amb la qual cosa, la longitud total del bra arriba a 3 amb 1/2 cap

Com dibuixar un rostreUn rostre pot encaixar-se en un rectangle de 5 x 7 parts.

Com dibuixar un rostreSeguidament tracem els punts al mig de la vertical (3.5) i hortizontal (2.5) Fem un cercle de 3.5 de dimetre centrat en la part inferior, i un cercle de dimetre 5 en la part superior.

Com dibuixar un rostreSituem els ulls en el centre vertical (3.5) en la cel.la 2 i 4 respectivament. A continuaci les conques que sobrepassen els quadrats abans citats, i les seies ms amunt amb simetria amb les conques.Finalment el nas entre 3.75 i 4.75

Com dibuixar un rostreSeguidament posem el maxillar inferior i los ossos del pmuls

Com dibuixar un rostrePosem les orelles i retoquem amb tra ms gruixut. La lnia del cabell depn del pentinats las orelles y retoquem-los un tra ms gruixut.La lnea del cabell depn del pentinat.

Expressivitat dels rostresFinalment el personatge ha de tenir alguna emoci, aqu les 16 ms importants.

La cara se expressa con lapertura dels ulls, larruga de del front i els gestos de la boca.

El nas sempre roman inalterable.

RecordaHas de posar fletxes per representar l'escena d'acord amb el tipus d'angle de pla i si s en moviment

MOVIMENTS DE CMARA Zoom Out .- Significa que volem que el pla sallunyi (cap a fora)

Zoom In .- Invers a lanterior, significa que volem que el pla sapropi al punt central ( cap a dins)

Cuadro StoryboardMOVIMENTS DE CMARA Panejos. Es representen amb dues fletxes inferiors ubicades en els extrems laterals.

Canvi de Direcci.- Per lexemple, es realitza primer un moviment de planeig o Tilt Down i desprs un moviment lateral Pan left, es coneix com a moviment ininterrumput.

MOVIMENTS DE CMARA Girs: Es detalla en lobjete o personatge que es desitja fer girar indicant el sentit i la orientaci. No s un moviment de cmera sin del personatge

Angles .- Es representen amb doble fletxa superior en el sentit en el que va la presa. (Veurem contrapicat, zenital, normal)

MOVIMENTS DE ZOOMZOOM IN

ZOOM OUT

Atenci de lespectador

MOVIMIENTS DE CMARA

PAN LEFTPAN RIGHTTILT UPTILT DOWNAngles de pla

TIPuS DE PLA