disseny universal

Click here to load reader

Post on 21-Mar-2016

223 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

DISSENY UNIVERSAL Projectes d'interiors II

TRANSCRIPT

 • espai per a tatto

  disseny universal

  berta belaskoainprojectes d'interior II

 • INTRODUCCIEl projecte neix de fer un espai comptant amb disseny universal per tal de que estigui adaptat a tothom. Sem proposa treballar el tema del tatto i ho trobo interessant ja que sn espais actuals, contemporanis, i amb moltes mancances si pensem en lestereotip daquests.

  Entenem el tatuatge com una tendncia actual purament esttica i aix s, per cal recordar que aquesta activitat remonta a molts anys enrere tot i que amb finalitats molt diferents.

  En llocs com la Polinesia o Amrica del Nord era un smbol didentificaci de lindividuu ja fos a nivell gerrquic o com a senyal de trasps duna etapa vital a una altra. Tenien una funci ms espiritual de carcter protector i mgic a la zona dEgipte i Amrica central i Sudamrica. A lorient lluny, sobretot al Jap, els tatuatges eren smbols que es marcaven a la gent que desobeia la llei.

  Podria ser per totes aquestes cognotacions que el mn i lambient que engloba el tattoo consta duna esttica molt concreta i de la qual ens s difcil escapar quan pensem en aquest concepte.

  Quan vaig comenar a pensar en lespai que volia dissenyar a part dadaptar-ho a tot tipus de persones a nivell de sala despera, sala de tatuar, taulell, etc. Vaig decidir crear un lloc molt transparent per tal de destapar lambient i trencar una mica amb aquesta idea tan interioritzada que acostumem a fer daquests recintes. Podriem dir que volia transformar la imatge relacionada amb lunivers tattoo i apropar-la a tot tipus de gent.

  A ms, el fet que sigui tot visible i de fcil accs, tamb ajuda a netejar la imatge que en general tenen aquests llocs de poca higiene quan acostuma a ser tot el contrari.

 • EVOLUCI DEL CONTEXTLubicaci s un local comercial que es podria trobar en qualsevol ciutat i consta dun espai de 9,4 metres de llarg per 5 dample.

  La paret de la porta dentrada, encarada a lespai pblic, a lexterior seria de vidre per tal de potenciar la transparncia que parlavem anteriorment i per poder aprofitar la llum natural que sempre crea ambients ms clids i agradables. Daquesta manera creem un espai obert i visible que convida a entrar a qualsevol

  ciutad.Al local hi ha 4 grans finestres que potencien totes les qualitats esmentades en el pargraf anterior.Construeixo un mdul que quasi compta amb tot el mobiliari necessri. Aquest mdul experimenta variacions en les alades i les formes per tal dadaptar-se a diferents situacions i tipus de persones. s polifuncional ja que compta amb la funci de banc, taulell, prestatgeria, taula, camilla...

 • Lespai est dividit en dues rees, la despera i recepci que seria la primera que ens trobem a lentrar i desprs datravessar una porta de vidre accediriem a la segona rea que ja seria la de treball, on el tatuador realitza la seva feina.

  SALA DESPERA I TAULELL REA DE TREBALL

 • Procs de realitzaci del prototip

 • Lestructura modular est pensada per tenir diferents funcions i est adaptada a diferents tipus de persones.

 • TARGET

  MATERIALS

  El meu projecte despai comercial per a tattos va drigit a tot tipus de persona. s un espai fora genric pel que ens permet, tot i que hagi estat pensat per un lloc de tattos, adaptar-ho facilment a un lloc per piercings, massatges, podleg, espai polivalent per reunions o activitats collectives, etc. Est adaptat per adults i nens, hi ha un taulell de mostrador que tamb es podria utilitzar per latres funcions.

  El material per el mdul seria el corian i el construiria mitjanant un esquelet de fusta i revestint-lo desprs amb corian. s un material que ens ajuda a modelar la forma orgnica pensada. El color blanc ens donar aspecte de netedat.

  Desprs tindriem de vidre la paret i porta dentrada i el separador de les dues rees que tamb seria de vidre.

  La prestatgeria seria de fusta i desprs es pintaria.

  Tot lespai, excepte laltura de la prestatgeria del fons i el taulell, est adaptat per gent amb cadira de rodes tant pel client com pel treballador, en la part de la camilla.

  Al terra tamb hi trobem un recorregut marcat per persones amb falta de visi.

 • EL RECORREGUTLa lnia o forma tronja marcada al terra ens insinua el recorregut a seguir tot i que tamb ve delimitat per altres elements.

  La porta s transparent cosa que ens convida a entrar. Noms entrar ens situem en una taca clida de color tronja que fa una forma rodona que ens deixa a decidir entre dirigir-nos al taulell que el tenim just en front o assentar-nos

  al banc que ens queda a lesquerra en el qual tamb hi trobem revistes per si ens ve de gust llegir-ho. Si venim amb nens, tamb tenim els tamborets perqu puguin assentar-se i si els hi ve de gust pintar. Si atravessem la porta de vidre, que s cap on ens dirigeix la lnia de color ja hi trobem la camilla i ens introdum en lrea de treball.